22 december 2015

Onlangs heeft Willems Machinebouw geïnvesteerd in een grootformaat TRD boor- frees automaat.  De machine is volledig 3-assig gestuurd.
De Z-as (= spindelslag) bedraagt 400 mm, de verplaatsing in Y-richting is als portaal geconstrueerd en de langs-verplaatsing (in lengte richting, X) bedraagt 6000mm! De besturing is zeer eenvoudig te programmeren (grafische dialoog vensters) en uiteraard zijn externe programmering en inlezen van Cad data mogelijk. Tevens is de machine optioneel uitgevoerd met een gereedschap wisselaar, multispan klemgereedschap, automatisch hoogte tastsysteem, allerlei koelsystemen en Omron software t.b.v. interpolatie met frezen.

Grootste voordelen van deze machine zijn:

  • kortere productietijden per product (tot 60% tijdsbesparing t.o.v. eerdere productiemethoden)
  • hogere nauwkeurigheid waardoor nabewerking en/of
    montageproblemen tot het verleden behoren