in gesprek met

Bram - Expeditiemedewerker

Bram van de Ven (26), kan genieten van de kleine dingen in het leven. Sport, een serie kijken op Netflix en muziek maken (schrijven en spelen). Daarnaast werkt hij sinds eind augustus 2021 met veel plezier bij VGI Willems als medewerker expeditie.

Vacatures > In gesprek met > Bram

Carrière switch

Bram kwam via een omweg terecht bij VGI Willems. “Ik studeerde aan de opleiding verpleegkunde en merkte na een tijd dat dit niet de juiste studiekeuze was. Vervolgens besloot ik om mijn gevoel te volgen en te stoppen met de opleiding. Geen diploma dus én belangrijker, ook niet echt een beeld van wat ik wel wilde gaan doen. Ik kwam te werken bij een bedrijf in een functie die je kunt vergelijken met Orderpicker en dit beviel goed. Helaas, kwam deze functie te vervallen en moest ik op zoek naar wat anders. Via een uitzendbureau werden er diverse bedrijven aan me voorgesteld, waaronder VGI Willems. “Lang had ik niet nodig om te kiezen voor VGI Willems, de keuze was zo gemaakt. Ik merkte meteen dat ‘VGI’ van alle bedrijven die ik bezocht veruit het meest uitgebreide bedrijf was en ze duidelijk bezig zijn met groei en ontwikkeling. Wat me uiteindelijk het meeste trok was de diversiteit van het werk. Bij andere bedrijven zie je vaak dat elke dag hetzelfde is en hier zag ik compleet het tegenovergestelde.”

“Het is fijn om te horen dat wat wij doen echt voordeel oplevert voor onze collega’s.“

Wie is Bram?

Leeftijd: 26
Woont in:
Eindhoven
Afdeling: Expeditie
Opleiding:
Verpleegkundige
Houdt van: Muziek schrijven en spelen en de -volgens hem- standaard dingen in het leven zoals; sporten, uitgaan en series kijken.

Een redelijk nieuwe functie

Bram werkt bij VGI Willems als Orderpicker op de afdeling Expeditie, een redelijk nieuwe functie binnen het bedrijf maar wel een erg dankbare, legt hij uit. “De functie is vrij nieuw. De achterliggende gedachte om deze functie op te zetten was om het werk van onze lassers zo efficiënt mogelijk te maken. Vroeger moesten de lassers losse materialen zelf ‘picken, een tijdrovend klusje. En belangrijker, ze hielden minder tijd over om te doen waar ze echt goed in zijn. Daarom werd er besloten om te gaan werken met Orderpickers.” “Het is erg fijn om te horen dat wat wij doen echt z’n vruchten afwerpt voor onze collega’s. Zo hoeven zij niet elke keer op zoek naar losse onderdelen die ze binnenkrijgen vanuit de afdeling voorbewerkingen, om ze uiteindelijk samen te lassen tot één product.” Bram’s eerste gedachte bij VGI WIllems is dat het bedrijf volop bezig is met groei en ontwikkeling. En dat ervaart hij elke dag weer. Trots vertelt hij over de mogelijkheden binnen de afdeling expeditie en de nieuwste snufjes die zijn werk nog fijner maken. “Hoofdzakelijk houden wij ons als Orderpickers bezig met het ‘picken’ van materialen op verschillende locaties en dat gaat dankzij ons computersysteem van een leien dakje. Hiermee krijgen wij perfect inzicht wat waar moet zijn en op welk moment. We weten continu waar we moeten ‘picken’ en waar we het vervolgens weer af moeten leveren.”

“Door mijn werk bij VGI Willems, zie ik werk niet meer als een ‘moetje’.”

Geen moetje maar een YES!

Dankzij het uitdagende werk maar ook zeker door de sfeer die binnen heel VGI Willems duidelijk zicht- en voelbaar is komt Bram elke dag vol enthousiasme naar het werk. “Mijn werk is leuk en uitdagend. Niet wat iedereen direct verwacht overigens. Ons werk gaat veel verder dan enkel ‘picken’, we schakelen ook met de verschillende afdelingen als bijvoorbeeld blijkt dat iets toch niet op voorraad is. Snel schakelen is dan overigens altijd het devies. De productie mag niet stilvallen. Als we samen ‘een probleem’ oplossen of het voor elkaar weten te krijgen dat niemand er iets van heeft gemerkt, dan hebben wij ons werk goed gedaan.” “Werken bij VGI Willems heeft voor mij ‘werken’ leuk gemaakt. Aan het einde van mijn werkdag kijk ik alweer uit naar de dag van morgen. Ik betrap mezelf er soms op dat ik ook buiten werktijd nadenk over hoe ik iets op de best mogelijke manier aan kan pakken. Voor mij de bevestiging dat ik nu echt op m’n plek zit.”

Lees ook het verhaal van

Job
Teamleider finishing
Niels
Teamleider expeditie