in gesprek met

Niels - Teamleider Expeditie VGI WIlems

Niels is in zijn vrije tijd graag bezig met gamen of leuke dingen ondernemen met vrienden en familie. Daarnaast is hij in mei 2021 -via een uitzendbureau- begonnen bij VGI Willems. In korte tijd wist hij door te groeien tot teamleider Expeditie.

Vacatures > In gesprek met > Niels

Van Orderpicker naar Teamleider

Niels is het levende bewijs dat je bij VGI Willems -wanneer je het zelf wilt- snel kunt groeien. Vorig jaar mei begon hij via een uitzendbureau als Orderpicker en sinds oktober is hij volledig in dienst bij VGI Willems. Binnen het jaar heeft hij de stap gemaakt van Orderpicker naar Teamleider Expeditie. “Toen ik hier begon heb ik direct aangegeven dat ik meer in mijn mars heb. Ik heb uitdaging nodig en als ik die krijg dan kan ik groeien. Het is gewoon top dat ze echt naar me hebben geluisterd en me de kans hebben geboden om snel te kunnen groeien. Een teken dat ze hier echt het beste uit de medewerkers willen halen.”

Mooi & modern bedrijf

Niels was al een tijd op zoek naar ander werk omdat zijn ‘oude’ baan niet meer voldoende uitdaging bood. Via een uitzendbureau kwam hij dus bij VGI Willems terecht en kon hij aan de slag als Orderpicker. “Ik heb maar één eis neergelegd bij het bureau; een job binnen een technische omgeving. Vervolgens schoven ze VGI Willems naar voren. Eerlijk is eerlijk, ik heb er wel een nachtje over moeten slapen want de metaalbranche was me volledig vreemd. Als er al twijfel was, dan verdween die als sneeuw voor de zon tijdens het kennismakingsgesprek. Ik kreeg een rondleiding door het gloednieuwe bedrijfspand en werd enthousiast van de ‘open’ instelling van de mensen en zag direct dat er een goede sfeer hing binnen het bedrijf. Deze twee factoren, in combinatie met mijn wens om in een technische omgeving aan de slag te gaan, gaven de doorslag. Ik dacht, ik ga het gewoon proberen en tot op de dag van vandaag heb ik nog geen seconde spijt gehad.

Wie is Niels?

Opleiding / studie Logistiek management;
manager opslag en vervoer
Werkzaam bij
VGI Willems sinds 2021
Afdeling: Expeditie
Verliefd / verloofd / getrouwd
Verliefd. Woont samen met zijn vriendin en willen graag een hond.
Houdt van: Gamen en gezellige dingen ondernemen met vrienden en familie

Stressbestendig & flexibel

De expeditie is een logistieke afdeling waar ‘alles’ bij elkaar komt; dit maakt het ook tot een dynamische afdeling. Niels ziet hierin de uitdaging. Stressbestendig en flexibel zijn is van groot belang in Niels zijn functie. Niels geeft aan dat hij gelukkig van nature over deze eigenschappen beschikt.

“Op de afdeling Expeditie zorgen we ervoor dat alles wordt geregeld en dat alle onderdelen en machines die verkocht zijn getransporteerd worden. We regelen het vervoer en het traditionele papierwerk. Ik ben zelf het grootste deel van de dag bezig met het gereedmaken van producten voor transport. Ik zorg er ook voor dat alle verpakkingsmaterialen in orde zijn en dat gebruiksartikelen altijd op voorraad zijn. De grootste uitdading is het ‘just in time’ verzenden van producten. Gedurende een werkdag komen er daarnaast veel vragen binnen. Een product toch liever hier of juist in het magazijn, vraag het en ik regel het. Als dan aan het einde van een werkdag alles weer is gelukt zoals gevraagd, dan is dat voor mij nieuwe energie voor de volgende werkdag.”

“Bij VGI Willems willen ze het beste uit hun medewerkers halen. Het bewijs hiervan dat ben ik.”

De maakfabriek van de toekomst

Dat VGI Willems hun speerpunt ‘maakfabriek van de toekomst’ eer aan doet, merkt Niels helemaal. Hij zegt dat je dit aspect ook daadwerkelijk ziet terugkomen op verschillende manieren. “Er wordt volop geïnvesteerd in de medewerkers. Ze zorgen ervoor dat we altijd up to date zijn over alles. Maar, ook het gebouw is bijzonder mooi en modern, net zoals de apparatuur waarmee we werken. Je kunt wel zeggen dat wij altijd klaar zijn voor de toekomst. We lopen gewoon voorop met alles.”

“Binnen heel VGI Willems heerst een hele fijne en gemoedelijke (werk)sfeer. De mensen zijn open naar elkaar toe en samen gaan we keer op keer voor een mooi resultaat. Met z’n allen en dan bedoel ik ook echt met iedereen; elke afdeling draagt zo z’n steentje bij om samen een goed resultaat te behalen. En als er een keer wat moet gebeuren buiten werktijd, dan is de bereidheid groot. Ook als het een keer niet lekker loopt dan komen we samen tot een oplossing. We doen het hier echt samen en vooral dat ‘wij’-gevoel zorgt ervoor dat ik iedere dag fluitend naar m’n werk ga.”

Lees ook het verhaal van

Job
Teamleider finishing
Bram
Expeditie medewerker