Roerwerken

Klik hier voor de productflyer

Het mengen van vloeistoffen, dispergeren/emulgeren van (niet-mengbare) vloeistoffen, suspenderen van vaste deeltjes in vloeistoffen, dispergeren van gassen in vloeistoffen, bereiden van oplossingen, bevorderen van warmteoverdracht (koelen en verwarmen), bewerkstelligen van chemische reacties,…: het zijn allemaal processen die een roerwerk moet uitvoeren.

 

Maar om een optimaal resultaat te halen, kan niet eender welk systeem worden gebruikt. Alles is afhankelijk van diverse parameters, zoals producteigenschappen (densiteit, viscositeit, structuur, samenstelling,…), procesparameters (temperatuur, druk, vullinggraad, formulering,…) en roeropdracht (mengen, begassen, oplossen, homogeniseren, …).

 

Vandaar dat er voor dit soort processen geen universeel toepasbare oplossing bestaat. In feite moet er quasi voor elk type meng- of oeropdracht een ander roerwerk worden gebouwd.

 

We spreken hierbij dan vooral over de dimensionering en specifieke samenstelling van het systeem, want qua soorten is de keuze vrij beperkt. Voor meer informatie neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze project engineers.