Plaat & Buis Lasersnijden

Bij VGI Machinebouw zorgen onze engineers ervoor dat elk product van het juiste gatenpatroon wordt voorzien en snijd op maat. Bij lasersnijden in RVS-soorten gebruiken we stikstof als beschermgas. Dit zorgt ervoor dat er geen zuurstof in het vloeibare metaal wordt opgenomen. Hierdoor komt er geen oxide vrij. RVS snijden doen wij altijd op een speciale snijtafel , zodat geen besmetting van staal kan ontstaan. Daarnaast zijn wij in staat om het product eveneens te buigen, lassen en monteren om eenvoudig het hele proces van rvs lasersnijden te doorlopen. Daarnaast maken wij gebruik van de beste lasersystemen.

Plaat lasersnijden

Plaat lasersnijden is een veelzijdige technologie die het mogelijk maakt om in hoge precisie en snelheid producten op maat te snijden. Door de veelzijdigheid van lasersnijden kunnen wij materialen zoals staal, roestvast staal, aluminium, messing, koper eenvoudig bijsnijden en verkort dit de doorlooptijd, levertijd en zijn de producten altijd van de hoogste kwaliteit. Ook zijn wij in staat om complexe vormen en patronen te snijden, zoals gaten, uitsparingen en gravures om ervoor te zorgen dat wij elk onderdeel, component en product met verschillende vormen en maten op maat kunnen maken. Daarnaast kunnen wij ook de producten, rvs walsen, rvs stralen en monteren.

Plaat lasersnijder BYSTRONIC BYSPRINT FIBER 3015 4 KW

Dit is een geavanceerde platen lasersnijsysteem dat bekend staat om zijn precisie en efficiëntie in de metaalbewerkingsindustrie. Dit krachtige apparaat biedt hoogwaardige snijprestaties, heeft een maximale plaatafmeting van 4000 mm x 2000 mm en kan zowel RVS en aluminium tot 25 mm snijden. Deze geavanceerde  lasers snijden alles op maat

Buis lasersnijden

Buis lasersnijden is een specifieke toepassing van lasersnijden waarbij de laserstraal wordt gericht op het snijden van buisvormige materialen, zoals metalen buizen, pijpen of holle profielen. Hierdoor is zagen, ponsen, boren, afkorten niet meer nodig. Buis lasersnijden brengt een tal voordelen met zich mee, zo zijn de sneden nauwkeurig en snel gemaakt, toepasbaar op verschillende materialen en buisvormige profielen, van dunwandige buizen, rvs buizen tot dikke stalen buizen en is er weinig materiaalverspilling.

Buis lasersnijder ADIGE LT8

De “ADIGE LT8” is een buislasersnijmachine die is ontworpen voor het lasersnijden van buisvormige materialen. Zo snijdt onze laser op maat en is voorzien van:

  • 3D laserkop
  • Diameter Ronde buis: 12 tot 220 mm
  • Afmeting Vierkante koker: 12 tot 200 mm
  • Afmeting Rechthoekige koker of Ovaal: binnen diameter van 280 mm  (minimale zijde 20 mm en maximaal 200 mm)
  • Afmeting Strip: 40×5 tot 200×12 mm
  • Afmeting L, C en U-profiel: 30×20 tot 200×200 mm

 

Veelgestelde vragen over lasersnijden

 

Wat is een lasersnijder?

Een lasersnijder is een geavanceerde machine die een laser gebruikt om materialen met grote precisie te snijden, markeren of graveren. Het proces van lasersnijden wordt veel gebruikt in de metaalbewerking, houtbewerking, textiel- en kunststofbewerking.

Hoe werkt een lasersnijder?

Een lasersnijder is uitgerust met een krachtige laserstraal die materialen smelt, verdampt of verbrand om complexe vormen en patronen te snijden. Het besturingssysteem controleert de laserstraal intensiteit en beweging waardoor het resultaat van een lasersnijder altijd zorgt voor gladde randen.

Andere metaaltechnieken bij VGI Willems: