RVS Laswerk

Wij hebben een uitgebreide specialisatie in RVS lassen en beschikken over maar liefst 30 unieke RVS laswerk plekken. Elke lasplaats is uitgerust met diverse aansluitingen op het centrale argongasnet, wat het gebruik van backinggas eenvoudig maakt en resulteert in hoogwaardig laswerk van topkwaliteit.

 

Backinggas bij RVS lassen

Wij gebruiken backinggas bij het lassen van roestvast staal (RVS) om de achterzijde van de lasnaad te beschermen tegen atmosferische invloeden. Het gas wordt aan de achterkant van de lasnaad toegevoegd tijdens het lasproces. Dit gas creëert een beschermende atmosfeer om oxidatie en verontreiniging van het gesmolten metaal aan de achterkant te voorkomen.

 

Lassen van roestvaststaal

Voor het samenstellen en lassen van frame- en plaatwerkproducten hebben we een geavanceerd machinepark met programmeerbare lasapparatuur. Hiermee kunnen wij de volgende lasmethodes uitvoeren:

  • Mig lassen
  • Tig lassen

Deze methodes zijn specifiek en exclusief bedoeld voor het lassen van roestvast staal. Met deze geavanceerde faciliteiten en onze ervaren professionals staan we klaar om aan al uw RVS lasbehoeften te voldoen. Kies voor VGI Willems voor ongeëvenaard vakmanschap en precisie in RVS lassen.

 

Waarom RVS lassen bij VGI Willems?

Bij VGI Willems werken goed opgeleide professionals (niveau 3 of hoger) die over de vereiste certificaten beschikken voor keurlaswerk. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom zijn onze lasplaatsen voorzien van het volgende:

  • Uitrusting van puntafzuiging in de gehele lasafdeling
  • Ruimteafzuiging in de gehele lasafdeling
  • Voldoening aan Arbo-richtlijnen

We hechten veel waarde aan een veilige werkomgeving voor onze medewerkers, zodat zij hun vakmanschap kunnen uitoefenen met de nodige gemoedsrust. Bij VGI Willems kunt u rekenen op ervaren en gedreven experts in RVS lassen, die niet alleen kwaliteit leveren, maar ook de hoogste normen op het gebied van veiligheid naleven.

Wilt u uw RVS laswerk toevertrouwen aan ervaren professionals? Neem dan vandaag nog contact op met VGI Willems. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden, advies te geven en een offerte op maat te maken. Ontdek de mogelijkheden van hoogwaardig RVS laswerk bij VGI Willems.

 

Veelgestelde vragen over RVS lassen

  • Hoe kan ik roestvast staal lassen?

Roestvast staal lassen vereist schone oppervlakken en het gebruik van geschikte lasmethoden en -materialen, zoals Tig- en Mig-lassen. Voor complexe projecten bieden wij professionele hulp aan.

  • Wat is het verschil tussen Tig- en Mig-lassen?

TIG-lassen (Tungsten Inert Gas) gebruikt een niet-afsmeltende wolfraamelektrode en inert gas om te lassen, terwijl MIG-lassen (Metal Inert Gas) een continue draadelektrode en actief gas gebruikt. TIG-lassen zijn geschikt voor fijn en nauwkeurig werk op diverse materialen, terwijl MIG-lassen sneller en eenvoudiger is voor dikker metaal.

  • Welk lasapparaat voor RVS?

Voor het lassen van RVS wordt TIG-lassen (Tungsten Inert Gas) over het algemeen aanbevolen. TIG-lassen biedt precisie en controle bij het lassen van roestvast staal, wat resulteert in hoogwaardige en duurzame verbindingen.

Andere metaaltechnieken bij VGI Willems