VGI Groep

Een passend antwoord voor groei in uw business!

Dit is waar Van Geel Industrie (VGI) voor staat! Al meer dan 30 jaar bieden wij met onze bedrijven Capaciteit in RVS Productie en oplossingen in 
product handling systemen.

VGI-Willems is partner in RVS-machinebouw; maakt, assembleert en test systemen voor grote machinebouwers (OEM’ s). Met ons moderne machinepark en circa 100 vakmensen produceren en bouwen wij machines en systemen die door onze klanten worden geleverd aan de wereldwijde industrie. Klantgerichtheid en investeren in moderne productietechnieken staan centraal om de klant te blijven voorzien van de beste oplossing.

www.vgiwillems.nl

VGI-Promatec biedt complete oplossingen in logistiek en product handling systemen. Met een ervaren groep engineers zijn wij dagelijks bezig met het ontwerpen, fabriceren en in bedrijfstellen van machines en lijnen, welke voornamelijk hun toepassing vinden in de primaire verwerking, processing en verpakking van voedingsmiddelen.

www.vgipromatec.nl

Historie

De start
In het jaar 1990 start Johan Willems een eigen metaal bedrijf genaamd, Willems Machinebouw. In die tijd een toeleverancier voor OEM bedrijven voornamelijk in de verpakkingsindustrie. In het jaar 1997 komt Marco van Geel werken bij dit bedrijf als bedrijfsleider. In datzelfde jaar beslissen Marco en Johan om enkel nog toelevering te doen in Roestvaststalen materialen.

Promatec B.V.
Een jaar later start Marco een nieuw bedrijf in project engineering, Promatec BV, waardoor Johan en Marco het complete pakket kunnen bieden, van engineering t/m fabricage. In 2001 komt Johan Willems plots te overlijden en neemt Marco het bedrijf Willems Machinebouw volledig over. Vanaf dat moment zit de groei er flink in en wordt het pakket verder uitgebreid met assemblage werkzaamheden. In 2006 wordt het buurpand gekocht en groeit het bedrijf naar een bedrijfsoppervlakte van 4000mtr2. Marco blijft investeren in productietechnieken; lasersnijden, kanten en oppervlakte technieken; stralen en beitsen, specifiek voor RVS.

De groei zet door
Doordat het assemblage aandeel steeds groter wordt is er de noodzaak voor nog meer ruimte. De oplossing wordt gevonden in het huren van een hal op hetzelfde industrie terrein echter inmiddels op vier verschillende locaties. Marco realiseert zich dat dit geen houdbare situatie is voor lange tijd en moet op zoek naar een structurele oplossing. Deze wordt gevonden in een nieuwbouw op het Kempisch Bedrijven Park (KBP) te Hapert. Hiervoor is een nieuwe bedrijven structuur opgezet. Van Geel Industrie (VGI) is eigenaar van het vastgoed en de werkmaatschappijen en bied huisvesting aan VGI-Willems Machinebouw en VGI-Promatec.

Oplevering nieuwbouw
In 2019 is de nieuwbouw gerealiseerd. Er is nu meer dan 10.000mtr2 bedrijfsoppervlakte beschikbaar en vormt een goede basis voor continuïteit, verdere groei en een leuke en gezonde werkplek voor onze mensen!