Beitsen / Passiveren

Wil je RVS beitsen en passiveren? Wij hebben een uitgebreide specialisatie in roestvast staal beitsen en passiveren. Hiervoor beschikken wij dan ook over een werkplaats met het juiste gereedschap voor deze RVS behandelmethodes. Ons machinepark is uitgerust voor de meest uiteenlopende bewerkingstechnieken en vele RVS bewerkingen, zoals plaat- en buis lasersnijden, kanten, lassen, glasparelstralen en beitsen/passiveren.

Effecten: roestvast staal beitsen

De voornaamste reden om roestvast staal te beitsen, is om lasverkleuringen te verwijderen en ongewenst ijzer te elimineren, waardoor de corrosiebestendigheid van het metaal volledig wordt hersteld.

RVS corrosieschade voorkomen

Veel behandelingen die roestvast staal ondergaan tijdens de constructie- en soms zelfs de transportfase, kunnen leiden tot beschadiging van de oxidehuid. Als gevolg hiervan verliest het roestvast staal zijn weerstand tegen corrosie en kan er, afhankelijk van de gebruikstoepassing, corrosieschade optreden. De voornaamste bronnen van corrosieschade zijn:

  1. Verkleuringen in de warmte beïnvloede zone na lassen of warmtebehandeling.
  2. Vreemde ijzerdeeltjes, zoals ijzer contaminatie als gevolg van schuren, slijpen, buigen, enzovoort.

Corrosieschade aan roestvast staal dient voorkomen te worden om de duurzaamheid en prestaties van het metaal te behouden. Dit zijn enkele manieren om RVS corrosieschade te voorkomen:

  • Regelmatig reinigen en onderhouden
  • Correcte RVS lasbehandeling
  • Bescherm het roestvaststaal tegen agressieve omgevingen

Met het volgen van deze maatregelen kan de bedrijfsduur en prestaties van het roestvast staal gemaximaliseerd worden.

Methodes: RVS beitsen

Voor het beitsen van roestvast staal (RVS) is het gebruik van een aantal methodes mogelijk, waaronder:

  • Chemisch beitsen: Hierbij wordt een zuur of een chemische oplossing gebruikt om de oxidelagen en verontreinigingen van het RVS-oppervlak te verwijderen. Het proces vereist speciale apparatuur en veiligheidsmaatregelen vanwege de corrosieve aard van de chemicaliën.
  • Elektrolytisch beitsen: Dit proces maakt gebruik van elektrische stroom om de oxidelagen van het RVS-oppervlak te verwijderen. Het wordt vaak gebruikt voor het beitsen van complexe vormen en delicate onderdelen.
  • Pasteuze beitsmiddelen: RVS beitspasta wordt op het RVS aangebracht en blijft daar enige tijd zitten voordat ze worden afgespoeld. Ze zijn handig voor verticale oppervlakken en moeilijk bereikbare plaatsen.

De keuze van de beitsmethode hangt af van de specifieke toepassing, de vorm van het te behandelen RVS en de beschikbare middelen. Bij VGI Willems hebben wij professionals die experts zijn in de verschillende RVS beits behandelingen.

Wat is RVS passiveren?

RVS passiveren is een chemische behandeling om de oxidehuid van roestvast staal te herstellen en versterken. Dit proces verwijdert verontreinigingen en onzuiverheden, waardoor het metaal zijn corrosiebestendigheid terugkrijgt. Het resulteert in een gladdere, meer beschermende oppervlaktelaag, waardoor RVS langer meegaat in corrosieve omgevingen.

Waarom RVS beitsen en passiveren bij VGI Willems?

Bij VGI Willems werken goed opgeleide professionals met de juiste kennis en ervaring die over de vereiste certificaten beschikken. Met onze ervaring in roestvast staal beitsen en passiveren zijn wij in staat om deskundig advies te geven. Zo leveren wij het best mogelijke resultaat. Het voortdurend nastreven van een optimale kwaliteit en betrouwbaarheid met daarnaast een reële prijsstelling is de basis van ons bedrijf!

Veelgestelde vragen over RVS beitsen

Waarom RVS beitsen?

RVS beitsen verwijdert oxidelagen en verontreinigingen, herstelt de corrosiebestendigheid en verbetert de esthetiek, waardoor het geschikt blijft voor gebruik in corrosieve omgevingen en een betere visuele uitstraling krijgt.

 

Andere metaaltechnieken bij VGI Willems: